Apa három fiúgyermeke

A gyerekek felnőnek... és egy kis idő múltán már nem emlékszünk rá, mit mondtak két-, három- vagy ötévesen. Mitől volt jó apának lenni, és mitől őszültünk meg hirtelen.

Címkék

apa (1) ének (1) énekel (1) film (1) geri (25) gyerekhumor (2) gyerekszáj (1) híres (9) hires (3) humor (3) kamasz (1) marci (23) mondatok (11) nevelés (1) roli (27) tánc (1) Télapó (1) tinédzser (1) vers (1) video (2) világa (17) Címkefelhő

Friss topikok

  • ZoltanM: Sziasztok! Létrehoztunk a Facebookon egy csoportot, ahol mi, Coats szembetegek meg tudjuk osztan... (2018.02.02. 09:33) Marci szeme - Coats betegség
  • Katalin Csalan: Már alig vártuk a párommal, hogy visszairjál. Nagyon köszönjük a kimerítő és a helyzethez képest m... (2013.03.30. 11:07) Marci - információk a Coats betegségről
  • Kaputykin: @OriginalBateman: Mint láthatod, az első oldal bal felső sarkában lévő 2-es szám jelzi, hogy ez má... (2012.04.05. 12:25) Marci Star Wars story-boardja
  • Gesztenyke: Az a helyzet, hogy csepp keresztfiam már 3 és fél évesen is a lányok kedvence, sőt, a nála idősebb... (2010.12.20. 12:03) Két csibész+két nő
  • Kaputykin: @somogyi.l: már lekerült, korábban... és semmi fájdalma, ebcsont beforr, sőt bátrabb, mint valaha,... (2010.12.14. 10:37) Roland

Már gyerekkoromban....

2019.09.12. 13:02 Kaputykin

Lassan három éve már, hogy nem született új poszt. Közben többé-kevésbé átestünk a kamaszodáson, a fiúk tinédzserek lettek. 

Új, másféle nehézségek történnek itthon (majd mesélek a matekról és a bukásról), és talán újra aktuálissá vált, hogy megörökítsem a mindennapjaink hol mulatságos, hol infarktusközeli pillanatait. 

A fiúk, Marci, Roli, Geri, vitathatatlanul életem történetének főszereplői. Íróként szemérmetlenül lopom tetteiket, mondataikat, reakcióikat. És ha ez így van, akkor legalább legyen ennek nyoma. 

Képet egyre nehezebb róluk készíteni, mondom, tinédzserek, így a három év utáni első poszt kép nélküli lesz... a többit majd meglátjuk. És akkor a sztori:

ROLI (12 éves, tudjukmi: aspergeres, még mindig) a konyhában ügyködik, amikor a már pár éve nyugdíjas Nagymama megtalálja a Nagy Kérdéssel! 

NAGYMAMA: Rolikám, és azt tudod már, hogy mi akarsz lenni? (Hjaj, ezt én is feltettem Marcinak korábban, azóta nem követek még egyszer el ilyen hibát.)

ROLI: Nem igazán tudom. 

NAGYMAMA: Na, de mégis.

ROLI: Tudod, Gizi mama, nem hiszek ebben. Mert mi van, ha valaki kitalálja, hogy mondjuk űrhajós akar lenni, aztán egész életében egy bankban rohad.

Legbelül már itt felnevettem, na de még nem volt vége.

NAGYMAMA: Pedig Rolikám, ennyi idősen én már tudtam, hogy mi akarok lenni, és végül az is lettem.

ROLI: Micsoda? Nyugdíjas?

Ekkor dobtam el mindent, és menekültem fel az emeletre.

A bejegyzés trackback címe:

https://3gyerekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr1715067820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása